Artisti

Cei opt sculptori care vor face Galatiului darul lor artistic in a saptea editie a Taberei de sculptura in metal sunt urmatorii:

Purcaru Sorin

PURCARU SORIN

Artist

S-a nascut in 1971, la Galati. A absolvit Facultatea de Arte Plastice din Iasi, fiind asistent universitar doctor. Distins cu Premiul pentru sculptura, Salonul anual al filialei UAP, Iasi, Premiul Ministerului Culturii si Turismului a Republicii Moldova, Saloanele Moldovei.

LAURENȚIU MOGOȘANU

LAURENȚIU MOGOȘANU

Artist

A absolvit Academia de Arta din Bucuresti. A fost recompensat cu mai multe premii si burse, printre care si Medalia „Meritul Cultural” in grad de Cavaler, in 2004. A avut expozitii personale si de grup in tara si peste hotare, in Germania, Belgia, Franta, Italia Olanda si Ungaria. A participat la nenumarate tabere de sculptura.

CĂTĂLIN BĂDĂRĂU

CĂTĂLIN BĂDĂRĂU

Artist

Are un doctorat in Sculptura si preda la Universitatea Nationala de Arte din Capitala. Lucrarile sale au fost expuse in expozitii solo si de grup in România, Italia, Franta si Germania. Are numeroase premii si burse.

Liviu Mocan

LIVIU MOCAN

Artist

A absolvit Academia de Arte Vizuale din Cluj. Expozitii personale la New York, Chicago, Budapesta, Bucuresti, Elvetia, Germania. Sculpturile sale pot fi vazute in locuri publice din Germania, SUA, Norvegia, Noua Zeelanda si Romania.

VALENTIN VARTOSU

VALENTIN VARTOSU

Artist

A absolvit Facultatea Arte Plastice si Design din Chisinau. A participat la nenumarate simpozioane, iar lista cu lucrarile sale realizate in diverse orase din Republica Moldova este foarte lunga, la fel si cea a premiilor si distinctiilor obtinute.

DENIS BRÎNZEI

DENIS BRÎNZEI

Artist

Nascut la Galati, absolvent al Academiei de Arte Vizuale „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, este profesor si muzeograf, cu numeroase participari la tabere si expozitii de grup in tara.

NICOLAE POPA

NICOLAE POPA

Artist

Absolvent al Institutului de Arte Plastice Bucuresti, are lucrari amplasate in Romania, dar si in strainatate, inclusiv intr-un muzeu din Rusia, colectii personale din Grecia, Ungaria, Austria, Franta, SUA, Germania, Rusia si Romania. A fost distins cu Diploma de Excelenta acordata de Ministerul Culturii.

GHEORGHE TERESCENCO

GHEORGHE TERESCENCO

Artist

Este sculptorul care a realizat cateva din lucrarile reprezentative ale Galatiului: „Poarta orasului” – Faleza Superioara, „Cristal de gheata” – langa Patinoar, „Porumbel” – parcul Closca, bustul poetului Vasile Alecsandri, la CNVA, „Lupoaica” (1998) din fata Universitatii, bustul tenorului Leonard de la Teatrul Muzical.

Happy

Doresti organizarea Taberelor de Sculptura in Metal, pe viitor ?

Doneaza